Notice: wp_deregister_script was called incorrectly. Scripts and styles should not be registered or enqueued until the wp_enqueue_scripts, admin_enqueue_scripts, or login_enqueue_scripts hooks. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.3.0.) in /home/fgncxi/public_html/wp-includes/functions.php on line 4678

Notice: wp_deregister_style was called incorrectly. Scripts and styles should not be registered or enqueued until the wp_enqueue_scripts, admin_enqueue_scripts, or login_enqueue_scripts hooks. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.3.0.) in /home/fgncxi/public_html/wp-includes/functions.php on line 4678

Notice: A meghívott WP_Widget felépítő metódusa C_Widget_Gallery osztályban elavult 4.3.0 óta. Használjuk inkább
__construct()
hívást. in /home/fgncxi/public_html/wp-includes/functions.php on line 4410

Notice: A meghívott WP_Widget felépítő metódusa C_Widget_MediaRSS osztályban elavult 4.3.0 óta. Használjuk inkább
__construct()
hívást. in /home/fgncxi/public_html/wp-includes/functions.php on line 4410

Notice: A meghívott WP_Widget felépítő metódusa C_Widget_Slideshow osztályban elavult 4.3.0 óta. Használjuk inkább
__construct()
hívást. in /home/fgncxi/public_html/wp-includes/functions.php on line 4410
Soproni Rotary Klub » Rólunk

Rólunk

A Rotary világszerte olyan üzletemberek, szakemberek szervezete; akik hisznek az emberbaráti segítség fontosságában, akik minden szakmában magas etikai normákat állítanak, támogatják világszerte a békére való törekvést és a nemzetek közötti jó viszonyt. 149 országban és 39 földrajzi körzetben 26.500 Rotary Klubnak közel 1,2 millió férfi és nő tagja van. Különböző, nemzetiségű, hitvallású és politikai meggyőződésű embereket egyesít az együttműködés baráti légkörében. A Rotary 1905. február 23-án jött létre az USA Illinois államában a Rotary Club of Chicago megalakulásával. A világ legelső, szolgáltató klubokat magában foglaló szervezetét, a Rotaryt Paul P. Harris ügyvéd alapította.

Mi a Rotary?

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai – és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. Ezeket az ideálokat ápolják a Rotary Club-okban a rotaristák baráti összejöveteleiken. Az egyes rotaristák ezeket az ideálokat képviselik és ezek szerint az ideálok szerint élnek.

A Rotary célja

A Rotary célja segítőkészség a mindennapi életben (“Service Above Self”). A Rotary ezt a célt a következő utakon igyekszik elérni:

1. a barátság ápolásával, amely alkalmat ad hasznosnak bizonyulni mások számára,
2.  a magán- és hivatásos életben a magas etikai alapelvek, valamint minden, a közösség számára hasznos tevékenység értékeinek elismerése által,
3. valamennyi rotarista felelősségteljes magán, hivatásbeli és nyilvános tevékenységének támogatásával,
4. a jó szándék ápolásával, amely a népek közötti megértést és békét szolgálja olyan dolgozó férfiak  nők világközössége által, akiket a segítőkészség ideálja egyesít.

A négy kérdés próba

A magas etikai alapelvek alkalmazásának És betartásának az emberek közötti kapcsolatokban bevált mércéje a Rotary-ban a négy kérdés próba:
Igaz-e?
Tisztességes-e minden érintett számára?
Elősegíti-e a barátságot és jóakaratot?
Javát szolgálja-e minden érintettnek?