Hírek

Elindult az új weboldal

Something certainly cheap yeezy boost 350 going up for the Kardashian family these days. Are their prior fans simply watching other shows, or are simply fed together? Though time will tell, it may just be their past viewers didn’t take kindly to Kim and Kris’ 72 two day marriage? It might be the reports with […]

Rólunk

A Rotary világszerte olyan üzletemberek, szakemberek szervezete; akik hisznek az emberbaráti segítség fontosságában, akik minden szakmában magas etikai normákat állítanak, támogatják világszerte a békére való törekvést és a nemzetek közötti jó viszonyt. 149 országban és 39 földrajzi körzetben 26.500 Rotary Klubnak közel 1,2 millió férfi és nő tagja van. Különböző, nemzetiségű, hitvallású és politikai meggyőződésű embereket egyesít az együttműködés baráti légkörében. A Rotary 1905. február 23-án jött létre az USA Illinois államában a Rotary Club of Chicago megalakulásával. A világ legelső, szolgáltató klubokat magában foglaló szervezetét, a Rotaryt Paul P. Harris ügyvéd alapította.

Mi a Rotary?

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai – és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. Ezeket az ideálokat ápolják a Rotary Club-okban a rotaristák baráti összejöveteleiken. Az egyes rotaristák ezeket az ideálokat képviselik és ezek szerint az ideálok szerint élnek.

A Rotary célja

A Rotary célja segítőkészség a mindennapi életben (“Service Above Self”). A Rotary ezt a célt a következő utakon igyekszik elérni:

1. a barátság ápolásával, amely alkalmat ad hasznosnak bizonyulni mások számára,
2.  a magán- és hivatásos életben a magas etikai alapelvek, valamint minden, a közösség számára hasznos tevékenység értékeinek elismerése által,
3. valamennyi rotarista felelősségteljes magán, hivatásbeli és nyilvános tevékenységének támogatásával,
4. a jó szándék ápolásával, amely a népek közötti megértést és békét szolgálja olyan dolgozó férfiak  nők világközössége által, akiket a segítőkészség ideálja egyesít.

A négy kérdés próba

A magas etikai alapelvek alkalmazásának És betartásának az emberek közötti kapcsolatokban bevált mércéje a Rotary-ban a négy kérdés próba:
Igaz-e?
Tisztességes-e minden érintett számára?
Elősegíti-e a barátságot és jóakaratot?
Javát szolgálja-e minden érintettnek?